Joskus 2007 loppuvuodesta heitettiin ehkäisy nurkkaan ja ruvettiin tekemään lasta. Mutta tulosta ei tullutkaan, joten melko pian siitä teosta tuli kalenterin kyttäilyä, ovlaation laskemista ja naimisputkia ovulaation mukaan. 11/2008 lääkärille ja diagnoosina miehen huonolaatuinen sperma. Luonnollisella menetelmällä ei lasta saatais.

Lapsettomuuslkinikalla aloitettiin 4/2009. Sperma oli nyt vieläkin huonompaan, joten päästiin sentään heti ivf-jonoon. Ivf muuttui icsi lyhyellä hormonihoidolla, joka sekin oli ihan riittävä. Maha oli kipee piikittämisestä ja olo oli kuin olis jatkuvasti syöny liikaa. Onnistuin pistämään itseä suoneen, vaikken ole sitä töissä koskaan tehnyt potilaille. 9/2009 1. icsi ->hento plussa, ja muutaman päivän päästä vielä selkeä plussa. Mietin jo, et oliko tää näin selkee juttu. Heti kun sai apua, niin oltaisiin raskaana. Mutta ei menny kun muutama päivä niin vuoto alkoi. Sitten oikeestaan alkoi ne hermoja raastavat kuukaudet. Pakkaseen jäi alkoita 5 ja kaikki oli priimaa. Mutta seuraavan kerran päästtiin pakastealkiosiirtoon vasta 11/2009. Jouiduttiin sulattamaan 4 alkiota, joista vain 2 selviytyi ja ne istutettiin -> negaa. Sitten osui ovulaatio väärälle viikonpäivälle ja ei päästy siirtoon. Alkoi mennä hermot. Uusia soluja ei voinu kypsyttää, kun pakkasessa oli vilä yksi ainokainen. Se päästiin siirtämään 1/2010 -> negaa. 2/2010 oli suunnitteluaika uutta kierrosta varten, joita olisi mahdollista se 3 saada julkisella. Olin jo laskeskellu viikon, koska lähdettäis TAYSiin soluja napsimaan, ja koitin pitää sitä viikkoa töissä tyhjempänä. Silloin sitten suunnittelukäynnillä kohdusta löytyikin kasvain, joka voisi olla vain hyvälaatuinen polyyppi. Mutta se pitäisi poistaa. Sitten vaan uuteen jonoon leikkausta varten. Leikkausta joutui odottamaan 2 kk ja siinä ajassa ehdin miettiä testamentin, hautajaiset, elämän ilman lapsia, lastenlapsia -yksin kärttyisenä mummona vanhainkodissa.

3/2010 polyypin? poistoleikkaus. Tosin mitään ei löytynyt. Onko mulla kasvain? Onko lääkäri harhainen vai sokea? Ja kumpi lääkäreistä -se joka ultrassa näki kasvaimen vai se joka tähystyksessä sitä ei löytänyt. Nyt menkat tuli vääränä viikonpäivänä, joten mitään ei tehdä tähän kiertoon. Pian alkaakin jo monen kuukauden kesätauko, joten todennäköisyys, että menkat alkais klinikalle sopivana viikonpäivänä, ei lähelläkään mitään juhlapyhää, suunnittelukäynnin jälkeen ja kukaan harhainen lääkäri ei kuvittelis näkevänsä ultrassa mitään varjoja, on laskelmieni mukaan melko pieni. Ehkä syksyllä päästään jatkamaan -tai sitten ei. Ja se tietenkin suunnattomasti vituttaa, että helmikuussa menkat alkoi oikeena viikonpäivänä, oltais voitu päästä jatkaan hoitoja, ellei mua olis turhaan kidutettu virhearviolla kasvaimesta, jota ei ehkä ole, tai sitten on.